Skip to main content

Lesmateriaal van Anansi de spin

Wat leuk dat je met je klas aan de slag gaat met het lesmateriaal van Anansi de spin!

Digitaal lespakket

Download een set van digitaal lesmateriaal. Deze set bestaat uit: 

  • een printbaar werkboek bij het prentenboek Anansi de spin en de gulzige Tijger
  • een printbaar werkboek bij het prentenboek Anansi de spin sterker dan Olifant
  • printbare aanvullende werkbladen bij de werkboeken
  • En downloads van aanvullend digitaal materiaal:
    • verantwoording
    • docentenhandleiding

De downloadbare set kost je niks. 

Download kosteloos alle lesmaterialen

reviews

Wat vinden anderen van het Anansi de spin lesmateriaal?

Gemeente Amsterdamdiversiteit en onderwijs

Het is erg belangrijk dat er meer diversiteit in het les aanbod komt op scholen. Dit is goed gelukt met het lesmateriaal Anansi de spin - Wie niet sterk of groot is moet slim zijn - Het lesmateriaal is met zorg ontwikkelt en vormgegeven. Vanaf volgend schooljaar 2021/2022 krijgen alle Amsterdamse kinderen in groep 1 en 2 dit lesmateriaal met steun van de gemeente Amsterdam.

Juf Merel

De twee prachtig geschreven en geïllustreerde verhalen van Anansi de spin waren al enthousiast ontvangen door mijn kinderen uit groep 1/2. De kleurrijke tekeningen en grappig geschreven dialogen brengen de verhalen echt tot leven en zetten aan tot spel op de gekste plekken. Zo zag ik laatst een jongetje met twee meisjes het verhaal naspelen van Anansi de spin en de gulzige tijger, waarbij de glijbaan dienst deed als troon van de koning.

Juf Santoesha groep 1/2

Mijn leerlingen waren al fan van de Anansi prentenboeken en nu is er het kleurrijke lesmateriaal, de presentaties op het digibord, de spelletjes. Wat een rijkdom en wat heerlijk om hier mee aan de slag te kunnen gaan.

Juf Carol

Tijdens de lessen kruipen de kinderen echt in de huid van de diverse personages en ondernemen ze allerlei activiteiten waarbij ze soms individueel en soms als een groep tot een oplossing komen. Tegelijkertijd vindt er tijdens de lessen ook een stukje burgerschapsvorming plaats. Iets wat ik zeer belangrijk vindt in deze uitdagende, maar soms ook verwarrende tijd.

Sieske

Sinds kort ben ik ook in het bezit van de lessenserie over Anansi de spin. Bij het doorlezen van de handleiding werd ik meteen enorm enthousiast over de originele, mooi geïllustreerde en goed uitvoerbare lessen. Deze lessen sluiten naadloos aan op de belevingswereld van het jonge kind, waarin het bijvoorbeeld helemaal niet vreemd is dat Anansi de spin zomaar een touwtrekwedstrijd organiseert tussen een olifant en een walvis!