Skip to main content

leer Anansi de spin en zijn vrienden kennen

Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn!

Anansi de spin is zooo slim! Dankzij zijn slimheid krijgt Anansi de spin de dieren in het woud vaak enthousiast voor zijn plannetjes. Anansi de spin houdt erg van eten en gezelligheid met zijn vrienden Schildpad, Konijn, Aap, Krekel en Haan. Anansi de spin kan lekker genieten van een mooie wandeling, zijn gezin of juist lekker luieren in zijn hangmat. Anansi de spin is dapper en strijdlustig en zeker niet bang om het op te nemen tegen de gulzige Tijger of de bazige Koning.

Anansi de spin is leuk voor alle kinderen. Maar in het bijzonder voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar. De sprookjes van Anansi de spin zijn Cultureel erfgoed in een nieuw jasje en passend in de tijd van nu. De wereld van Anansi de spin is avontuurlijk en leuk in de meest kleurrijke omgeving die je ooit gezien hebt. Beleef de sprookjes van de slimme Anansi de spin en zijn vrienden en ontdek wat vriendschap – samen spelen en samen delen – betekent.

Anansi de spin

‘Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn!’

Anansi de spin is een blije en een beetje ondeugende spin met een hart van goud. Hij is niet sterk of groot maar door zijn slimheid is Anansi de spin de bazige Koning en de gulzige Tijger toch vaak te slim af.

Schildpad

‘We moeten die Tijger een lesje leren’

Schildpad is het vriendje van Anansi de spin. Hij is ook veel verstandig dan Anansi de spin maar heeft weer minder lef. Zo maken ze elkaar compleet en daarom zijn het zulke goede vrienden.

Aap

‘Je bent maar een klein spinnetje, Anansi de spin’

Aap durft alles, een echte brutale aap. Ze kijkt stiekem tegen Anansi de spin op; hij is slim en iedereen vindt hem ook nog eens grappig. Ze is een beetje jaloers en probeert Anansi de spin soms uit te dagen.

Haan

‘Ku.. ku.. ku.. kukelekuuuuueeeeeehhhhhhh…’

Haan is een echte stresskip,.. maar dan een haan. Hij is overal bang voor. En als Haan nerveus wordt gaat hij kukelekuen.

Konijn

‘Anansi de spin is mijn beste vriend’

Konijn is lief, zorgzaam en zij is dol op het woud.

Krekel

‘Ik vertrouw op mijn vriend Anansi de spin”

Krekel is de stilste van de groep vrienden in het woud. Maar Krekel ziet alles. Hij zegt niet veel maar als Krekel iets zegt is het wel heel belangrijk.

Koning

‘Wat ben ik toch knap met mijn mooie kleren en sieraden!’

De Bazige Koning is vooral bezig met zichzelf.     Een mooi paleis, een mooie mantel, kralen en spiegeltjes dat is wat de Koning écht belangrijk    vindt. Wat de dieren in het woud vinden en willen vind hij maar gedoe.

Tijger

‘Ik ben de sterkste en machtigste in het woud. Niet Olifant. Ik, ik, ik!’

De gulzige Tijger voelt zich heel machtig. En dat laat hij graag horen en zien: Tijger is woest, brult, gromt en probeert iedereen bang te maken met zijn scherpe tanden en grote klauwen.