Skip to main content

leren met Anansi de spin

Educatief materiaal voor thuis

De sprookjes uit Afrika van Anansi de spin vormen de basis om samen met jouw kind op een leuke en uitdagende mannier te leren. Lekker thuis aan de keukentafel. Met het inspirerende lesmateriaal van Anansi de spin nemen de leerkrachten op school jouw kind mee op een avontuur waarin ze ontdekken en ervaren dat zij zelf kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Doel
Elk mens, elk dier en elke plant heeft een eigen verhaal. Dát probeert Anansi de spin je via zijn avonturen mee te geven. Hij neemt je mee in een onbekende wereld, waar de natuur op haar mooist is en alle dieren door elkaar leven. Laat je kind die wereld ontdekken.

Via dit materiaal leert je kind dat er voor iedereen – groot of klein, dik of dun, groen of geel – een mooi plekje op deze wonderlijke wereld is, door kennis te maken met verschillende achtergronden en culturen van leeftijdsgenoten. Anansi de spin helpt je kind om zijn of haar eigen gevoelens te beschrijven, maar ook om zich in de gevoelens, ideeën en dromen van andere kinderen in te leven. Om een eigen mening te geven, te onderbouwen én de mening van anderen te begrijpen. Welke achtergrond die ander ook heeft. Zo wordt jouw kind een klein beetje een wereldburger.

Thuis aan de slag met Anansi de spin

Ben jij ouder of verzorger van een kind in groep 1 of 2 en wil jij thuis aan de slag met het verhaal van Anansi de spin? En wil je samen met je kind letters leren schrijven, kleuren en tellen? Of praten over de verschillen en overeenkomsten tussen mensen? Hieronder vind je een kleurplaat, de knutselplaat en de minigames waarmee je samen met je kind thuis verder kunt oefenen en spelen. Leren met én over Anansi de spin is leuk en leerzaam. En het draagt bij aan de ontwikkeling van jouw kind!

knutselen met Anansi de spin

download de kleur en knutselplaten

speel de leukste spelletjes met Anansi de spin

Bekijk de spelletjes

reviews

Wat vinden andere van Anansi de Spin

Birgit

Mijn opa vertelde mij de Anansi de spin verhalen. De avonturen van Anansi de spin zullen nu ook de harten van vele kinderen in Nederland veroveren. Hij zal dat slim doen en met heel veel humor.

Virgil

Deze verhalen ben ik mee opgegroeid! Heb ze mee gekregen door Sesam straat, waar Gerda Haverton de verhalen van Anansi de spin voorlas. Ze zitten borden vol levens lessen en humor! Een echte must voor de komende generaties om te zien.

Marcellus

Wat ik als kind leuk vond aan de verhalen van Anansi de spin was dat hij iedereen te slim af was...en dat ik er om kon lachen... Nu heb ik zelf kinderen en lees ik voor uit het mooie prentenboek. Kan niet wachten tot de avonturen van Anansi de spin op TV zijn. #jeugdsentimentmetdekinderen

Dayenne

Groot was dan ook mijn vreugde toen ik via Instagram las dat er een nieuwe prentenboeken serie over Anansi de spin zou worden gepubliceerd. Nog groter was mijn vreugde toen ik het eerste boek Anansi de spin en de gulzige tijger had aangeschaft en voorlas aan mijn dochter. Mijn dochter ging er meteen helemaal in op en vond het eigenlijk wel een beetje zielig dat de tijger zo helemaal alleen was aan het einde van het verhaal. Ik herkende mij zo in dat kleine meisje dat zich druk maakte over een dier dat alleen en zielig het woud in vluchtte.