Skip to main content

Het was mooi vrijdag 11 maart: de uitreiking van het eerste Anansi de spin lespakket door de kinderen van basisschool de Rozemarn aan wethouder onderwijs Marjolein Moorman, stadsdeel voorzitter Tanja Jadnanansing en directeur NiNsee Urwin Vyent. Het is het eerste inclusieve, burgerschapslesmateriaal voor kinderen van groep 1,2

Tevens worden kinderen op een voor hen begrijpelijke wijzen bewust gemaakt van uitsluiting en slavernij.

Wethouder Marjolein Moorman; Ik ben ontzettend blij met het lesmateriaal van Anansi de spin. Want we zien er allemaal anders uit, maar dan is het heel raar dat in de lesboeken die we lezen op school iedereen er ineens het zelfde uit ziet. Nou dat vind ik echt heel gek. We zijn allemaal anders en dat is nou juist zo leuk. Het is net een boeket bloemen, die is mooi omdat het allemaal verschillende bloemen zijn. Het lesmateriaal van Anansi de spin heeft een mooie en belangrijke bloem toegevoegd aan het burgerschap onderwijs van Nederland. Wat de makers van het lesmateriaal van Anansi de spin gedaan hebben, is precies wat moest gebeuren. Leuk en leerzaam lesmateriaal voor groep 1,2 van het primair onderwijs gebaseerd op burgerschap, inclusie en wereld oriëntatie. 

Fotografie: Dylan Jake Vermaas.