Skip to main content

Vanaf het nieuwe schooljaar is Anansi de spin terug in de klas in Suriname.

Ook in Suriname werden de verhalen over de slimme spin Anansi verteld. Thuis, in het dorp maar ook op de Surinaamse basisscholen werden de verhalen van Anansi in de vorm van burgerschap lessen aan de kinderen onderwezen. Helaas verdwenen de afgelopen decennia de verhalen van de slimme 8 poter langzaam uit de klaslokalen in Suriname. Tot nu!  Want Anansi de spin is terug van weggeweest. Stichting toekomstweb heeft het initiatief genomen om in samenwerking met het ministerie van onderwijs in Suriname (OWC) het lesmateriaal van Anansi de spin vanaf het nieuwe schooljaar (1 oktober 2023) in Suriname in het curriculum op te nemen. Anansi de spin is weer helemaal terug in de klas op alle Surinaamse basisscholen.